El Departament de Geografia, Història i Història de l'Art de la Universitat de Lleida

El Departament de Geografia, Història i Història de l’Art (DGHA) fou constituït l'any 2023 per l'agrupació de tres departaments anteriors: el de Geografia i Sociologia, el d'Història i el d'Història de l'Art i Història Social de la Facultat de Lletres. Els seus inicis es remunten als anys 70 del segle XX quan es va crear una delegació de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona en l’Estudi General de Lleida. 

Està conformat per un grup de personal docent i investigador amb interessos comuns en recerca i docència, relacionats amb temes arqueològics, antropològics, històrics, geogràfics i territorials, artístics i patrimonials. En la seva estructura actual, agrupa diverses àrees de coneixement com: Anàlisi Geogràfica Regional, Geografia Humana, Antropologia Social, Arqueologia, Prehistòria, Història Antiga, Història Medieval, Història Moderna, Història Contemporània, Història i Institucions Econòmiques, Història de l'Art i Música. 

El Departament DGHA és responsable de la docència en els Graus de Geografia, d'Història i d'Història de l'Art i Gestió Patrimonial, i en el Grau virtual en Història, Geografia i Art, compartit amb la Universitat Oberta de Catalunya. També imparteix docència en altres centres de la UdL, gestiona el Màster Interuniversitari de Gestió en Àrees de Muntanya i el Màster Universitari en Identitat Europea Medieval i col·labora en altres programes de grau i postgrau. 

A més de vetllar per impartir una docència de qualitat, reconeguda i acreditada, el personal del Departament DGHA duu a terme una important i permanent tasca en recerca, que es concreta en l'obtenció i gestió de diversos projectes finançats competitius i en nombrosos convenis amb institucions i empreses que donen suport a una acreditada producció d'impacte en publicacions científiques i en tasques de transferència del coneixement cap a la societat.  

Us convidem a què ens conegueu! Us podeu posar en contacte amb el personal del Departament a través d’aquesta web. 

Notícies